Introductieweek_klein.jpg

Tips

  • Geef aan dat je glutenvrij eet. Wanneer er maaltijden worden gemaakt door de begeleiders is het belangrijk dat ze dat weten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld contact met je opnemen of glutenvrije producten inslaan.
  • Neem contact op. Vind jij het allemaal een beetje spannend? Schroom dan niet om contact op te nemen met de organisatoren over het eten en over hoe ze jou kunnen helpen. Misschien kunnen zij jou al wel vertellen wat er op het menu staat. Dan kun je suggesties doen of eventueel zelf wat dingen voorbereiden.
  • Neem eigen eten mee. Voor de zekerheid raden we aan om ook altijd wat eigen eten mee te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld een voorraadje snacks in je tas stoppen, zodat je altijd wat kan eten wanneer je honger hebt.
  • Eigen keukengerei. Als je weet dat er zoiets als een barbecue plaatsvindt tijdens je introductieweek, kan je zelf een eigen aluminium bakje (of zelfs een aluminium wegwerp barbecue!) meenemen om zeker te weten dat je veilig eten kan bereiden op de barbecue.
  • Wees creatief. Soms zal het echt even aanpassen zijn en verschijnen er rare maaltijden op jouw bord, maar laat dat de pret niet drukken. Met een beetje creativiteit kun je van allerlei verschillende producten een hele lekkere maaltijd bereiden. 
  • Durf brutaal te zijn. Als je ergens een mogelijkheid ziet, ga daar dan ook voor zodat je niet hangry wordt. Kom voor jezelf op en schaam je er niet voor dat je wat anders eet, that’s ok! Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en daarna kan je gewoon weer lekker verder feesten!
  • Stappen. Bier, bier en nog eens bier. Tijdens dit soort evenementen speelt bier vaak een grote rol, maar ook zonder bier of zonder alcohol kun je het heel erg naar je zin hebben. Regel voor jezelf wat anders lekkers te drinken of overleg met de organisatoren.
  • Laat je niet tegenhouden. Het draait niet alleen maar om eten. Het zal heel gezellig zijn, ook zonder dat je mee zou kunnen eten. Ga er lekker naartoe en focus op de dingen die jij wel mee kunt doen!

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Chili con of sin carne

Lees meer over 'Chili con of sin carne'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
6-12 jaar

Houd je spreekbeurt over coeliakie

Lees meer over 'Houd je spreekbeurt over coeliakie'