Glutenvrij recept
Chili con of sin carne
Deze chili con carne is makkelijk te maken. Je kunt kiezen of je hem met vlees wilt maken of met glutenvrije vleesvervangers. Dan heb je chili sin carne.
- Recepten met
- Vlees, Kan vegetarisch, Kan vegan, Lactosevrij
- Menugang
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd
- 25 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 4 personen- 300 gram zilvervlies rijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika's
- 1 eetlepel olie
- 125 gram spekreepjes of 160 gram vegan spekjes (glutenvrij)
- 300 gram rundergehakt of 200 vegan rulstukjes (glutenvrij)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 1/2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 pot of blik bruine bonen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 klein blikje maïs
- zout naar smaak
Benodigdheden
- Mes en snijplank
- Pan voor de rijst
- Braadpan
- Blikopener
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de knoflook
- Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika en snij er kleine blokjes van.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
- Verhit de olie in de braadpan en bak hierin de spekreepjes of de vegan spekreepjes.
- Voeg als de spekreepjes gaar, maar nog niet bruin zijn de ui toe en bak deze op een gemiddeld vuur glazig
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Zet het vuur hoger, voeg het gehakt toe en bak dit rul. Of voeg de vegan rulstukjes toe en bak deze bruin.
- Voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder, de komijn en de chilivlokken toe en bak even op hoog vuur mee.
- Voeg de briune bonen, tomatenblokjes, gezeerde tomaten en de maïs toe en warm dit goed door.
- Breng zonodig op smaak met zout.
- Serveer met de rijst.
Eetsmakelijk!
Tips & Trucs
Serveer de chili voor een uitgebreidere maaltijd met:
- fijngesneden koreander
- limoen in partjes
- tortilla chips (glutenvrij)
- crème fraiche of lactosevrije crème fraiche.