Rauwkost met zwarte bonen en amandelen
Wil je eens wat anders voor de lunch?
Kies dan voor deze gezonde rauwkostsalade met zwarte bonen en amandelen uit het boek 50x lunchen zonder brood van Jennifer & Sven.
- Recepten met
- Vegetarisch, Lactosevrij
- Menugang
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Bereidingstijd
- 10 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 1 personenVoor de salade:
- 200 gram wortel
- 200 gram courgette
- 200 gram zwarte bonen uit blik
- 2 takjes verse peterselie
- 40 gram amandelen
Voor de dressing:
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel appelazijn
- Peper uit de molen
- Zeezout
Benodigdheden
- Schilmes
- Rasp
- Zeef of vergiet
- Schaal
- Schaaltje
- Bord of bakjes om alles in mee te nemen
Bereiding
- Schil de wortel en was de courgette.
- Rasp de wortel en de courgette.
- Spoel de zwarte bonen af in een zeef en laat ze uitlekken.
- Snijd de peterselie fijn.
- Meng in een schaaltje de extra vergine olijfolie met de appelazijn en breng dit op smaak met peper en zeezout uit de molen.
- Meng de wortel met de courgette en de zwarte bonen in een schaal.
- Leg het mengsel op een bord.
- Verdeel de amandelen en de peterselie er overheen
- Schenk de dressing erover.
Tips & Trucs
Wil je de salade meenemen? Rasp dan de wortel en de courgette. Spoel de zwarte bonen af en meng deze door de wortel, de courgette en de fijngesneden peterselie. Maak de dressing. Stop de rauwkost, de dressing en de amandelen in aparte bakjes. Meng alles op locatie door elkaar en schenk er de dressing overheen.