Glutenvrij recept
Vanillekwark met mango-sinaasappelsaus
Dit lekkere frisse nagerecht is een perfecte afsluiting van je diner of te eten bij het ontbijt. Het is makkelijk en een dag van tevoren klaar te maken. Dit dessert ziet er 's zomers uit, maar kan in de winter met diepvriesmango gemaakt worden.
![Vanillekwark met mango-sinaasappelsaus.png](/l/library/download/urn:uuid:2c206de1-471b-4b00-b23c-a024ba4a024a/vanillekwark+met+mango-sinaasappelsaus.png?scaleType=6&width=635&height=363)
- Recepten met
- Vegetarisch, Kan lactosevrij, Kan vegan, Koolhydraatarmer
- Menugang
- Ontbijt, Nagerecht
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Koeltijd
- 30 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 4 personen- 1 eetrijpe mango of 250 gram diepvries mango
- 2 sinaasappels
- 250 milliliter slagroom*
- 1 theelepel suiker**
- 400 gram vanillekwark* **
* Gebruik bij een lactosevrij dieet of voor een vegan variant plantaardige slagroom en plantaardige vanillekwark
** Zie voor minder koolhydraten Tips & Trucs
Benodigdheden
- Mes en snijplank
- Steelpan
- Afsluitbaar bakje
- Citruspers
- Staafmixer
- Mengkom
- Mixer met kloppers
- 4 longdrinkglazen
Bereiding
- Schil en ontpit de mango.
- Doe de stukken mango in een steelpan.
- Was 1 sinaasappel en snijd uit het midden 1 schijf.
Bewaar deze in een afsluitbaar bakje voor de garnering. - Pers de 2 sinaasappels uit en doe het sap bij de mango.
- Breng de mango met het sinaasappelsap op een middelhoog vuur al roerend aan de kook.
- Laat het 10 minuten zachtjes koken tot het begint in te dikken en er een saus ontstaat.
- Vind je de saus te grof, dan kun je hem met een staafmixer iets fijner maken.
- Schenk de saus op een bord en dek hem af met huishoudfolie.
- Laat de saus in de koelkast helemaal afkoelen.
- Doe de slagroom met een klein beetje suiker in een mengkom.
De slagroom mag niet te zoet worden, want de mango is al zoet. - Klop de slagroom met een mixer met kloppers op hoge snelheid stijf.
De slagroom is stijf genoeg wanneer de sporen die de mixer maakt in de slagroom blijven staan. Mix de slagroom niet te stijf. - Verdeel de helft van de vanillekwark over 4 longdrinkglazen.
- Verdeel daar de helft van de afgekoelde mango-sinaasappelsaus over.
- Verdeel de helft van de slagroom erover.
- Herhaal deze stappen met de overgebleven kwark, mano-sinaasappelsaus en de slagroom.
- Garneer elk glas met een kwart van de bewaarde schijf sinaasappel.
Tips & Trucs
Wil je nog minder koolhydraten, gebruik dan suikervervanger en maak zelf van naturel kwark vanille kwark door er naar smaak wat vanille essence en wat suikervervanger doorheen te mengen.