Waarom zijn vezels binnen jouw glutenvrij dieet nu zo belangrijk?
Hoe maak je een gezonde keuze bij glutenvrije pasta? En wat is de belangrijkste tip als je begint met glutenvrij bakken?
In de aflevering “Vezels & bakken, tips voor jouw glutenvrije dieet” van de glutenvrije podcast hoor je het allemaal. Gaby Herweijer, praktijkhouder, (kinder)diëtist, gezondheidswetenschapper en lid van het NCV-dietistennetwerk, is te gast. Ze verteld over vezels binnen het glutenvrij dieet en hoe je ervoor kunt zorgen dat je er voldoende van binnenkrijgt. Ze geeft tips over boodschappen doen, keuzes maken en je voorraadkast.
Daarnaast is ook Astrid te gast. Astrid is al vele jaren bakinstructrice bij de NCV en zit boordevol handige en slimme tips. Ze weet precies hoe het is als je kind opeens geen gluten meer mag en je als moeder begint aan het grote avontuur van zelf glutenvrij (brood) bakken. We bespreken onder andere gist, water wegen, verschillende bakmixen en hoe je kunt beginnen met glutenvrij bakken; maak het jezelf vooral gemakkelijk.
Ga naar je favoriete podcastplatform of kijk op onze website.