Glutenvrij recept

Chili con of sin carne

Deze chili con carne is makkelijk te maken. Je kunt kiezen of je hem met vlees wilt maken of met glutenvrije vleesvervangers. Dan heb je chili sin carne.

chili-con-carne.jpg
Recepten met
Vlees, Kan vegetarisch, Kan vegan, Lactosevrij
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
25 minuten

Recept

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 gram zilvervlies rijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 125 gram spekreepjes of 160 gram vegan spekjes (glutenvrij)
  • 300 gram rundergehakt of 200 vegan rulstukjes (glutenvrij)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 1/2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 pot of blik bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje maïs
  • zout naar smaak

Benodigdheden

  • Mes en snijplank
  • Pan voor de rijst
  • Braadpan
  • Blikopener 

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook
  2. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika en snij er kleine blokjes van. 
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
  4. Verhit de olie in de braadpan en bak hierin de spekreepjes of de vegan spekreepjes.
  5. Voeg als de spekreepjes gaar, maar nog niet bruin zijn de ui toe en bak deze op een gemiddeld vuur glazig
  6. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. 
  7. Zet het vuur hoger, voeg het gehakt toe en bak dit rul. Of voeg de vegan rulstukjes toe en bak deze bruin. 
  8. Voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder, de komijn en de chilivlokken toe en bak even op hoog vuur mee. 
  9. Voeg de briune bonen, tomatenblokjes, gezeerde tomaten en de maïs toe en warm dit goed door.
  10. Breng zonodig op smaak met zout. 
  11. Serveer met de rijst.

Eetsmakelijk!

Tips & Trucs

Serveer de chili voor een uitgebreidere maaltijd met:

  • fijngesneden koreander
  • limoen in partjes
  • tortilla chips (glutenvrij)
  • crème fraiche of lactosevrije crème fraiche.

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Chili con of sin carne

Lees meer over 'Chili con of sin carne'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
6-12 jaar

Houd je spreekbeurt over coeliakie

Lees meer over 'Houd je spreekbeurt over coeliakie'