Zelf glutenvrije taart bakken. Moeilijk of makkelijk?
Met glutenvrije ingrediënten kun je zelf glutenvrije taart maken. Dat is niet altijd even makkelijk, want glutenvrij bakken is anders dan glutenvol bakken. Daarom geven we (online) bakworkshops waarin je kunt leren bakken.
Lijkt het je leuk een keer deel te nemen aan een bakworkshop? Bekijk hier waar de (online) bakworkshops gehouden worden.
Glutenvrije taarten met het Crossed Grain keurmerk
Er zijn veilig glutenvrije taarten te koop. Onder andere van
- Traindevie
- Lisa's Choice
- Libraire
- Gluten Free Bakery Holland
- Ouni
- Chaupain
En hoe zit het met slagroom?
Slagroom is glutenvrij, ook kant-en-klare slagroom uit een spuitbus. Slagroom klop je van dunne room (die geschept is van volle melk). Klop niet te lang, anders wordt het boterachtig, maar ook niet te kort, anders zakt het te snel in. Je kunt slagroomversteviger gebruiken. Let wel op dat het glutenvrij is.
Moet je naast glutenvrij ook een lactosevrij dieet volgen, vervang de slagroom eenvoudig door een lactosevrije of plantaardige variant. Deze slagroom moet wel extra goed gekoeld en langer geklopt worden.
Glutenvrije recepten voor glutenvrije taart en gebak
Ben je op zoek naar een heerlijk taartrecept? Uit de oven of zonder oven? Check dan onze receptendatabase. Wat dacht je van een appeltaart of een kersenvlaai? Of dit recept voor een glutenvrije biscuitbodem waar je eindeloos mee kunt varieren.
In onze receptendatabase staan ook veel recepten die naast glutenvrij ook lactosevrij zijn of die eenvoudig lactosevrij te maken zijn met de tips die erbij staan.