Chocolade-aardbeien
Aardbeien met chocolade zijn de perfecte traktatie voor een romantische Valentijnsdag. Verwen je lief dus met dit eenvoudige, maar verleidelijke recept.

- Recepten met
- Vegetarisch, Kan lactosevrij, Kan vegan
- Menugang
- Traktatie/Tussendoortje
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Koeltijd
- 45 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 20 porties- 20 aardbeien
- 150 gram pure chocolade (glutenvrij)*
- 25 gram witte chocolade (glutenvrij)*
- 25 gram melkchocolade (glutenvrij)*
* Gebruik bij een lactosevrij dieet of een vegan variant chocolade zonder lactose of een plantaardige variant. Witte en melkchocolade kan vervangen worden door glutenvrije en melkvrije taartversiering.
Benodigdheden
- Pan
- Groot mes en snijplank
- 3 vuurvaste mokken
- Dienblad of bakplaat
- Bakmatje of bakpapier
- Lepels
- 2 plastic spuitzakken of stevige plastic zakken
- Schaar
Bereiding
- Zet een pan met ongeveer 3 centimeter water erin op het fornuis en breng het water aan de kook.
- Breek of hak de pure chocolade in stukjes en doe 100 gram in een vuurvaste mok.
- Zet het water laag wanneer het kookt, zodat het nog net tegen de kook aan blijft.
- Plaats de mok met de pure chocolade in de pan met water en laat de chocolade terwijl je dit af en toe doorroert smelten.
- Bekleed een dienblad of bakplaat met een bakmatje of bakpapier.
- Haal de mok, wanneer de chocolade gesmolten is uit de pan met water.
Zorg dat er geen water bij de chocolade komt. - Meng de rest van de pure chocolade door de gesmolten chocolade en laat dit ook smelten.
- Dip de aardbeien een voor een voor 2/3 deel in de chocolade en leg ze op het bakpapier.
- Bestrooi, wanneer je geen witte en melkchocolade gebruikt, de chocolade-aardbeien met de taartversiering.
Wil je wel chocoladestrepen sla deze stap dan over. - Laat de aardbeien 15 minuten in de koelkast opstijven.
- Breek ondertussen de witte chocolade in stukken en doe dit in een schone mok.
- Breek ook de melkchocolade in stukken en doe dit in een schone mok.
- Plaats beide mokken in de pan met water en laat de witte en de melkchocolade smelten.
- Haal de aardbeien uit de koelkast drizzel met een lepeltje de witte chocolade over de helft van de aardbeien.
De strepen worden strakker wanneer hiervoor een plastic spuitzak of diepvrieszak gebruikt wordt waar je een klein puntje vanaf knipt. - Doe hetzelfde met de melkchocolade bij de andere helft van de aardbeien.
- Zet de aardbeien daarna maximaal een half uur terug in de koelkast om de chocolade helemaal hard te laten worden.
Tips & Trucs
Bestrooi de chocolade-aardbeien voor een extra romantisch effect met gevriesdroogde frambozen. Doe dit wanneer de chocolade nog zacht is.