« Terug

Podcast: hoe eet jij gezond glutenvrij? Diëtist Hanna geeft tips!

Podcast Liggend voor website.jpg24 juli 2024

Waar let je op als je glutenvrij brood kiest? Wat zijn gezonde glutenvrije tussendoortjes en hoe zorg je ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt bij het glutenvrije dieet? Het glutenvrije dieet kent wat uitdagingen en een aantal voedingsstoffen verdienen extra aandacht. Met wat handige tips en trucs is het absoluut mogelijk om gezond glutenvrij te eten. 

Diëtist Hanna van Houdt zit boordevol tips en trucs om het glutenvrije dieet volwaardig te maken. Ze kent coeliakie vanuit haar praktijk, omdat ze veel kinderen en volwassenen met het glutenvrije dieet begeleidt, maar ze kent het ook vanuit haar eigen ervaring, omdat ze zelf coeliakie heeft. En daarom is de Glutenvrije Podcast bij haar op bezoek. Je krijgt handige tips om jouw glutenvrije dieet gezonder te maken, je hoort hoe je het jezelf makkelijk maakt en er worden vragen van luisteraars beantwoord.

We beginnen natuurlijk bij de basis. Wat is eigenlijk gezond eten? En welke voedingsstoffen verdienen extra aandacht als je glutenvrij moet eten? Hanna en Chris nemen het allemaal door. Een aflevering vol adviezen en handige tips die je meteen toe kunt passen.

Veel luisterplezier!

opname hanna 3

Handig om te weten

Beluister al onze podcasts en volg ons op je favoriete podcastplatform via

« Terug

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Vanillekwark met mango-sinaasappelsaus

Lees meer over 'Vanillekwark met mango-sinaasappelsaus'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'