Podcast: hoe weten we of glutenvrije voeding veilig is?
Hoe weten we of voedingsmiddelen veilig glutenvrij zijn? Welke controles worden er uitgevoerd?
Wat betekenen die codes onder het Crossed Grain keurmerk en wanneer mag een producent dit op de verpakking zetten?
In deze aflevering zijn Andrea Wesselius, Account & Licentie manager bij de NCV en Hanneke Veltman, Manager Operations van Schouten Certification te gast. Ze leggen de wondere wereld uit die schuilgaat achter het Crossed Grain keurmerk.
Een leuk gesprek over hoe de audits bij de bedrijven gaan die glutenvrij produceren en aan welke strenge eisen moet worden voldoen. Over alle controles die er daarna nog volgen om het keurmerk te mogen blijven gebruiken. En over wattenstaafjes, ingangcontroles en afgekeurde audits vanwege een zakdoek.
Handig om te weten
- De productendatabase waar Andrea over vertelt: https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij/producten-met-crossed-grain-keurmerk
- Wil je meer lezen over het Crossed Grain keurmerk? https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij/wat-is-het-crossed-grain-keurmerk
- Wil je meer weten over glutenvrij en de wetgeving? https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij
- Ben je nog geen lid en wil je de voordelen van het NCV lidmaatschap lezen? https://www.ncv.nl/lid-worden/word-lid