Podcast: glutenvrij de zomer door!
Na het luisteren van deze podcast ben je heel wat wijzer over hoe je glutenvrij de zomer door komt. Hoe zorg je voor glutenvrij eten tijdens een BBQ, hoe kies je een restaurant, wat zijn handige tips voor op een terrasje en hoe kun je naar een festival? Ook hoor je hoe het nu zit met wegwerpservies op basis van tarwezemelen.
In deze aflevering is Gaby Herweijer te gast. Gaby is dietist, lid van het NCV-dietistennetwerk, gezondheidswetenschapper en mede-auteur van Eet als een expert en Eet als een expert-zwanger! In haar praktijk Voeding+Advies begeleidt ze veel mensen met coeliakie. Gaby volgt zelf het glutenvrij dieet al 25 jaar, vanwege coeliakie. In deze aflevering deelt ze haar ervaring, tips en wijsheid over glutenvrij BBQ'en, uit eten gaan, een terrasje pakken en een festival bezoeken.
Handig om te weten
* Alles over de Nederlandse Coeliakie Vereniging: https://www.ncv.nl/
* Alles over glutenvrij eten: https://www.glutenvrij.nl/
* Consult met Gaby plannen? https://www.voedingplusadvies.nl/
* Eet als een expert en Eet als een expert - Zwanger: https://www.iamafoodie.nl/eet-als-een-expert/
* Restaurants die zijn aangesloten bij de Horeca Alliantie en het keurmerk "lekker glutenvrij" hebben: https://www.glutenvrij.nl/buiten-de-deur/uit-eten/het-lekker-glutenvrij-keurmerk
* Tips over uit eten gaan: https://www.glutenvrij.nl/buiten-de-deur/uit-eten/glutenvrij-uit-eten
* Afspraak maken met een in coeliakie gespecialiseerde dietist? https://www.ncv.nl/vind-een-dietist