Wetgeving en richtlijnen
Als je om medische redenen geen gluten mag eten, is het belangrijk dat je veilig producten met de claim ‘glutenvrij’ kunt eten. Hoe is het wettelijk geregeld?
Lees verderHet Crossed Grain keurmerk
Het Crossed Grain keurmerk (de doorgestreepte aar in de cirkel) is hét internationaal erkende kwaliteitskeurmerk voor glutenvrije producten. Waar staat dit keurmerk voor?
Lees verderProducten met het Crossed Grain keurmerk
Er liggen in de Nederlandse schappen zo’n 2000 producten met het Crossed Grain keurmerk. Dat varieert van koeken, melen, beschuiten en brood tot vleessalades, pasta’s, bitterballen en pizza. Bekijk hier het overzicht.
Lees verderGlutenvrij op de verpakking
Of een product glutenvrij is, kun je lezen op het etiket of op de verpakking. Dat kan in tekst of met een logo. Maar zijn al die producten dan veilig glutenvrij? Deze infographic geeft het antwoord.
Lees verder