« Terug

Beste horecaondernemer

ncv_illustratie_buitendedeur_zonder_jaartal.png16 juni 2023

Beste horecaondernemer,

Wist jij dat het bereiden en serveren van veilig glutenvrije gerechten helemaal niet zo moeilijk is?

Je hebt alleen de juiste tips & tricks nodig om ervoor te zorgen dat al jouw gasten met coeliakie een ontspannen en mooie avond hebben.

Als Nederlandse Coeliakie Vereniging, patiëntenvereniging met ruim 20.000 leden voor mensen die glutenvrij eten, helpen wij jou hier natuurlijk heel graag bij, dus hier volgen een aantal tips:

1. Waarschijnlijk is 95% van de producten in jouw keuken al glutenvrij of er bestaat een glutenvrij alternatief voor dezelfde prijs.

2. Er komen steeds meer producten op de markt die het jou nog makkelijker gaan maken. Zo zijn er veel producten in single pack, wat een langere houdbaarheid en makkelijke opslag betekent. Daarnaast bestaan er inmiddels meerdere broodjes in ovenbestendige folie. Kijk op https://www.ncv.nl/professionals/het-veilig-glutenvrij-keurmerk voor alle glutenvrije producten die via de Nederlandse Coeliakie Vereniging het Crossed Grain keurmerk hebben ontvangen.

3. De NCV biedt trainingen. Zo weet jouw team nóg beter hoe om te gaan met het bereiden en serveren van glutenvrije gerechten.

4. Op onze website https://www.ncv.nl/professionals/wat-als-je-een-glutenvrije-gast-verwacht staat veel informatie over het voorkomen van kruisbesmetting, het lezen van etiketten & wat gluten nou eigenlijk is.

Wil je meer informatie? Dat kan! Neem volledig vrijblijvend contact op via horeca@glutenvrij.nl.

« Terug

Archief > 2023 > juni

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Chili con of sin carne

Lees meer over 'Chili con of sin carne'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
6-12 jaar

Houd je spreekbeurt over coeliakie

Lees meer over 'Houd je spreekbeurt over coeliakie'