Krik je dieet op met glutenvrije pseudo-granen!
Krik de voedingswaarde van je dieet op met deze glutenvrije (pseudo-)granen! Een groep onderzoekers heeft de voedingswaarde bepaald van minder bekende glutenvrije (pseudo-)graansoorten zoals sorghum, teff, gierst, wilde rijst, quinoa, canihua (familie van quinoa), chia en amaranth.
Het blijkt dat sorghum, teff en gierst een flinke bron zijn van vitamine B1, een vitamine die voorkomt in volkoren granen en die bij het glutenvrije dieet minder aanwezig is. Gierst is bovendien een goede bron van carotenoïden, wat je lichaam omzet in vitamine A. Wanneer je wat vaker deze alternatieve (pseudo-)granen door je brooddeeg, soep, cakebeslag of yoghurt mengt, kan dit zorgen voor een meer volwaardig dieet met meer essentiële vitamines en voedingsstoffen.
Lees hier het volledige artikel. (Wel even inloggen)
PS. Onze NCV-dietisten zijn op de hoogte van de meeste recente onderzoeken. Wil je jouw voeding ook eens onder de loep laten nemen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde NCV-diëtist via www.glutenvrij.nl/dietist.