« Terug

Horeca Alliantie Glutenvrij, hoe werkt dat?

ncv_illustratie_buitendedeur_zonder_jaartal.png11 augustus 2023

We krijgen regelmatig vragen over hoe restaurants kunnen aansluiten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij. “Hoe werkt het precies en waarom kost het een restaurant geld?” We leggen het je graag uit. 

Als een horecagelegenheid zich bij ons aanmeldt, plannen we eerst een kennismakingsgesprek. We gaan dan na in hoeverre de onderneming al bekend is met de procedures om de gerechten veilig glutenvrij te houden en hoe ze deze uitvoeren. Indien gewenst, bieden we een training aan voor het team. Om dit en de zichtbaarheid na aansluiting mogelijk te maken, is de bijdrage aan de NCV €45,- per jaar.

Omdat wij vinden dat een keurmerk pas echt waarde heeft als alle processen door een deskundige en onafhankelijke partij worden beoordeeld, wordt er vervolgens een officiële audit ingepland door Sensz. Door middel van een uitgebreide controle en een kennistest voor de medewerkers, bekijkt Sensz of de onderneming voldoet aan alle eisen voor een veilig glutenvrije omgeving. Sensz brengt voor deze audit kosten in rekening aan de horecaonderneming.

Na een geslaagde audit sluit de horecaonderneming aan bij de Horeca Alliantie Glutenvrij. Wij brengen graag zoveel mogelijk mensen met een glutenvrij dieet op de hoogte van het feit dat ze op deze plek onbezorgd uit eten kunnen. Daarom vermelden wij de aangesloten locatie op onze website en plaatsen we een bericht op onze Social Media kanalen, in de nieuwsbrief en in de community. Ook organiseren we lunches, diners en andere activiteiten in de aangesloten horeca.

Omdat processen in een horecagelegenheid kunnen wijzigen, de menukaart wisselt en er nieuwe medewerkers in dienst komen, wordt de audit regelmatig herhaald. Voor volledig glutenvrije horeca gebeurt dit eens in de twee jaar door ons eigen auditteam, voor horeca die zowel glutenvol als glutenvrij aanbiedt ieder jaar door het auditbureau.

Wil je alles nog eens rustig doorlezen? Bekijk dan alle informatie over aansluiting bij de Horeca Alliantie Glutenvrij.

« Terug

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Chili con of sin carne

Lees meer over 'Chili con of sin carne'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
6-12 jaar

Houd je spreekbeurt over coeliakie

Lees meer over 'Houd je spreekbeurt over coeliakie'